Penguenlerin Masalı



Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde bembeyaz örtüyle kaplı olan, hiç bir insanın yaşayamayacağı bir yer varmış. Oraya kutuplar deniyormuş. Kutuplarda yaşaya üç arkadaş penguen varmış. İsimleri, Benekli, Çizgili ve Lekeli imiş. Bu penguenler çok iyi anlaşırlarmış, günlerini hep beraber geçirirlermiş.

Günlerden bir gün Benekli, Çizgili ve Lekeli’yi akşam yemeğine çağırmış. Arkadaşları için harika bir sofra hazırlamış, eşit çeşit yemekler, içecekler yapmış. Akşam olmuş, Çizgili ve Lekeli arkadaşları Benekli’nin evine gitmişler. Masayı gördüklerinde ağızlarının suyu akmış. İkisi de arkadaşları Benekli’ye çok teşekkür etmişler. Masaya oturmuşlar, hem sohbet edip hemde yemek yemişler. Üçü de yemekleri yemişler ve bir tabak yemek kalmış. Aynı anda çatallarını uzatmışlar ve bir tabak yemeği bölüşememişler. Bu yüzden başlamışlar tartışmaya. Biri “Ben çok açım” diğeri “Bunu benim yemem lazım” diyormuş. Sesleri o kadar çok yükselmiş ki kapının önünden geçen kutup ayısı sesleri duymuş ve dayanamayıp kapıyı çalmış. Kapı çalınınca üç penguen de elini tabaktan çekmiş. Kutup ayısı içeri girmiş “Neden bu kadar bağırıyorsunuz arkadaşlar?” diye sormuş. Benekli “Yemek yiyorduk ve tek bir tabak yemek kalınca kimin yiyeceğine karar veremedik. O yüzden tartışmaya başladık” demiş. Kutup ayısı “Bu çok ayıp bir kavga. Bir tabak yemeği üçe bölün ve hepiniz aynı miktar yemiş olursunuz” demiş.

Penguenler bunu düşünemeyip tartıştıkları için çok üzülmüşler. Benekli bir tabak getirmiş ve yemeği dört eşit parçaya bölmüş. Üç penguende birbirinden özür dilemiş ve Kutup ayısına da teşekkür etmişler. Bir daha da böyle bir sebepten hiç kavga etmemişler. Masal da burada bitmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Balık Masalı

Küçük Yaramaz Balığın Masalı